blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG cpy
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
cpy



Systemove Poziadavky
pridal cpy 9.6. 2007 o 0:10

Uz ma zacinaju pomaly ale isto stvat systemove poziadavky.
NPR aj toto:
Minimum: CPU 2,4 GHz, 512 MB RAM, VGA 64MB
Optimum: CPU 3 GHz, 1 GB RAM, VGA 256 MB

Akoze akych 2.4Ghz ved to mozu byt uplne rozdielne cpu od celeronu 2.4Ghz po C2Q6600 2.4Ghz a to je rozdiel a VGA? Ved aj GF6600 LE ma 256MB a aj GF 7800GTX ma 256MB... to chce revoluciu v oznacovani, lebo pomaly ale isto clovek sa strati v tychto poziadavkach, resp. nech oznacuju najhorsiu moznu dosazitelnost pri nich npr. tych 2.4 by bolo pre celeron a 256 pre nejaku low end kartu.

Dnes uz cpu a frekvencia nema nic spolocne, takisto ako ked das do testu grafiku z 256MB GDDR1 a 256MB GDDR4.
Ono sa to da dnes nejak zistit ze asi kolko ta hra chce, zhruba. Ale casom ked CPU budu mat plno jadier, rozne architektury a autory stale budu trepat svoje minimum 5Ghz a pod.

Ja by som to nejak zhrnul do celkoveho minima. NPR taky 3D mark, ten ma celkom dobre teoreticke testy, takisto ako aj su minimalne poziadavky teoreticke. (kedze 256MB ram vo WIN98,2000,XP a VISTA je tiez pekny rozdiel a hlavne kolko si sam windows stiahne)

Pravdepodobne optimalne riesenie pre hry by bol upraveny 3D mark, stacilo by pre zaciatok FPS a RTS gaming score. FPS by bolo score pre hru v ktorej sa zapoti grafika, typicke vycackane sceny, vela polygonov textur, a snad par vojacikov co sa prebehuje okolo, alebo po sebe striela.
Druhy test by bol RTS, sice tiez graficky pekny ale nie az tak ako RTS, ale narozdiel od predosleho testu by som tam dal simulaciu vela jednotiek pohybujucich a hladajucich si cestu ako dorazit do nejakej zakladne a rozbit ju na kusky (ovsem z patricnou obranou 2. zakladne)
Tak a tym by sme pokryli nejake aspeky dnesnych hier. Dosiahnute score by bolo FPS, RTS a total.
Jednoduchsie pre vyvojarov a hracov, a mozno aj pre predajcov PC. Clovek by videl kombinovany vykon komponentov.

Sice samotne score nepovie o tom co by clovek mal kupit lepsie, ale to by mohli dorobit ako pridavok. V ramci toho benchmarku nejaky advisor pre lamky co by im doporucil co dokupit alebo vylepsit aby im sla nejaka hra lepsie. Pri FPS jasne ze GRAFIKU a pri RTS pravdepodobne aj CPU a snad aj nejaku tu RAM.

Takze asi tolko ohladom poziadavok. Snad ak niekto ma lepsi napad ako na to, respektive presadit do praxe, netreba vahat ale sa cinit.




Prístupov 2844
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Systemove Poziadavky
[ 9.6.2007] (príspevkov 1)
Intel porazil AMD
[ 14.7.2006] (príspevkov 0)